Persoonlijk

20 dingen voor in 2020

Dit artikel is geschreven geïnspireerd door het blog van Tineke, waar zij schrijft over de 20 dingen die zij graag zou willen doen in 2020. Het inspireerde mij om ook na te denken over 20 dingen die ik graag zou willen doen/bereiken in 2020. Een soort voornemens, maar dan zonder al te harde deadlines. Gewoon 20 dingen die me erg leuk lijken om in 2020 te ondernemen of te bereiken en ik ben benieuwd of ik in december 2020 hier een terugblik over kan schrijven, waarbij ik inderdaad een heel aantal van die 20 dingen heb gedaan of ondernomen. Welke 20 dingen ik wil doen komend jaar? Lees vooral even verder!

Saunabezoek

Tineke schrijft dit ook als eerste, maar ik sluit me hier graag direct bij aan. Wat zou ik graag een hele dag weer naar een welness vertrekken met een goed boek, een heerlijke massage in het vooruitzicht en de hele dag lekker luieren in de sauna’s. Even helemaal opladen. Dus ik zal dit ongetwijfeld komend jaar een paar keer gaan doen.

Familiedagjes

Waar ik heel dol op was vroeger, en nog steeds, waren de gezinsdagjes. Dit klinkt heel burgerlijk en misschien is dat ook wel een beetje, maar ik kijk er echt met een warm gevoel naar terug. In het weekend gingen we vaak voor een lange wandeling naar het bos, een middagje naar het subtropisch zwembad in de buurt of lekker naar de dierentuin. Ik wil dit voor Ninthe ook graag doen, maar ook voor mezelf. Lekker uit huis en quality-time met elkaar. Gelukkig denkt mijn man er net zo over, dus die dagen komen er zeker.

Babyzwemmen

Ik vind zwemmen erg lekker en ontspannend, mijn man net zo. Onze dochter is gelukkig net zo’n waterrat, want ze hoeft maar met één teen het badwater aan te raken en ze lacht ons breed toe. Heerlijk! Met babyzwemmen oefenen we lekker in het water en zijn we ondertussen fijn aan het ontspannen.

Bakken en koken

Voordat ik zwanger werd van Ninthe kookte ik erg weinig en simpel voor mezelf. Ik moest/moet voornamelijk voor mezelf koken, want manlief werkt in de horeca. Mijn inspiratie reikte niet ver en de motivatie om lekker te kokkerellen was ook ver te zoeken. Nu ons kleine meisje er is merk ik dat ik behoefte heb aan betere en gezondere maaltijden, mits snel klaargemaakt (je weet nooit hoeveel tijd je hebt met zo’n baby, haha). Ik wil dus de keuken in duiken en op zoek gaan naar lekker voedzame en simpele maaltijden die ik voor mezelf kan klaarmaken! Bakken deed ik sowieso al graag. Ik ben benieuwd welke lekkere baksels ik komend jaar uit de oven tover.

Bloggen

Schrijven ontspant mij. En hoewel er echt steeds een tijd tussen posts zit, merk ik elke keer dat ik achter de laptop kruip om iets op papier te zetten ik weer ontspan. Gewoon wegtikken waar ik over mijmer of wat ik wil delen. Komend jaar wil ik meer bloggen en posten. Waarbij ik me niet druk maak over de bezoekers en of mensen het wel willen lezen. Ontspanning staat even voorop en deze hobby maakt dat ik me elke keer blijer voel. Dus gaan met die banaan. Het ‘serieuze’ komt wel wanneer ik regelmatiger post. Eerst maar eens weer het ritme terugvinden en het plezier van het schrijven herontdekken.

Een kinderboek schrijven

BAM. Dit is even een behoorlijk groot voornemen. Maar wel een langgekoesterde droom. Net zoals ik hierboven al schreef, geeft het schrijven van het verhalen mij ook energie. Lekker in de fantasiewereld wegkruipen en mijn hersenspinsels wegtikken. Nu heb ik al een hele tijd het idee voor een kinderboek (Wat zeg ik? Een complete serie..) in mijn hoofd, en wil ik het dolgraag op papier zetten. Of dat kinderboek er komend jaar komt, dat durf ik niet te zeggen, maar een goed begin zou toch zeker moeten lukken.

Daten

Ik wil weer daten. Met mijn man. Heerlijke avondjes tafelen, spelletjes spelen, naar de bios, samen bowlen, leuke stadjes bezoeken. Met ons drieën, maar zeker ook met ons tweetjes. Ik merk nu al (5 weken post-partum) dat het heel belangrijk is aandacht voor elkaar te hebben en te houden. Te investeren in je relatie en met elkaar te blijven praten. Slapeloze nachten hakken erin, maar je trekt het zoveel makkelijker als je elkaar blijft zien en waarderen. Wij geven elkaar elke dag aandacht, elke dag een moment voor ons tweeën, waardoor ik voel dat we samen optrekken. Daar ben ik dankbaar voor, maar dit doen we ook zelf. Blijven werken voor elkaar, ook in 2020 en ook met maar 2 uurtjes slaap achter de kiezen.

Regelmatig de natuur in

Lekker banjeren door het bos, over het strand en door de duinen. Heerlijk! Een frisse neus halen doet me altijd goed en in de natuur zijn, helpt me om te ontspannen en te ontsnappen uit alle hectiek van elke dag. Ik neem me voor om regelmatig de natuur op te zoeken!

Twintig boeken lezen

Hier had ook 30 kunnen staan, maar dat doel lijkt mij een beetje hoog gegrepen. Ik vond 20 wel een mooi getal in verband met het jaartal. Ik ben dol op lezen, las als kind heel graag en het hielp mij wederom lekker te ontspannen voor het slapen gaan of op een lome zondagmiddag wegkruipen in een hoekje van de bank. Afgelopen jaar heb ik een aantal boeken gelezen – voornamelijk in de zomervakantie – maar heb ik regelmatig een boek gepakt en halverwege weggelegd, omdat ik er te weinig in las en dus niet in het verhaal werd gezogen. Oorzaak? Vaak mijn telefoon die voor de nodige afleiding zorgde. Dit jaar wil ik dus bewust wat meer gaan lezen en weer het oude gevoel beleven wat lezen altijd bij mij opwekte. Ik heb nog voldoende boeken thuis liggen, maar heb gelukkig ook een abonnement op de bibliotheek. Geen problemen met het aanbod dus.

Minder op de telefoon

Ik zit veel op mijn telefoon. Veel en vaak. Te vaak als ik mijn telefoon moet geloven. De instellingen wijzen mij op een schaamteloze 3,5 uur gemiddeld per dag… Nou ja, schaamteloos. Ik vind het nogal wat. Dus ik wil minderen. App-instellingen die meldingen kunnen geven gaan uit en whats-app meldingen op stil. Nu maar hopen dat mijn wilskracht om dat ding minder aan te raken groot genoeg is. Het als een zombie wegscrollen van mijn tijd is hopelijk voorbij.

De slaapkamer een make-over geven

Ik wil heel graag een rustgevende slaapkamer hebben die mij stimuleert om te ontspannen, de telefoon weg te leggen en lekker te genieten van rust. Echt even te ontladen van een lange dag. Op dit moment is onze stijl een allegaartje van van alles. Een blauwe kleur op de muren (opwelling), olijfgroene accessoires, rolgordijnen die rafelig zijn, oude nachtkastjes waar verf van afbladert… het geheel oogt niet erg relaxed. Komend jaar wil ik dit dus gaan aanpakken.

De achtertuin kids-proof maken

Maar ook volwassenen-proof. Onze achtertuin is een beetje een ondergeschoven kindje geweest de afgelopen 3 jaar. Hoog tijd om er wat aandacht aan te schenken. Die make-over zal ik gaan vastleggen voor op deze blog. Lekker stap voor stap weer mijn groene vingers inzetten om een paleisje te maken waar we het hele jaar van kunnen genieten.

Een schilderij maken

Ik houd van schilderen, sowieso van creatief bezig zijn. Ik schilderde best veel en aardig goed (al zeg ik het zelf). Ik kon de rust vaak niet vinden en deed het dus ineens een tijdje niet. Mijn laatste schilderij is een portret van mijn opa die 3 jaar geleden is overleden helaas. Sindsdien heb ik het doek eigenlijk niet meer aangeraakt, terwijl het wel een heerlijke hobby is. Dit jaar wil ik minstens één doek schilderen. Het gevoel weer terugpakken en herbeleven, het plezier opnieuw uitvinden en eraan verknocht raken.

Lekker knutselen

Creatief bezig zijn is wat ik graag doe en deed, maar geen tijd voor neem en dus niet doe. Terwijl het zo ontzettend ontspant. Dit jaar wil ik graag weer lekker knutselen. Niet per se met een doel, gewoon omdat het ontspant. En samen met Ninthe kan ik vast een heleboel leuke dingen doen en ontdekken! Pinterest is er niet voor niks ;-)!

Een cursus volgen

Ik wil graag bijleren. Altijd. Nieuwe ervaringen opdoen vind ik gaaf en het gevoel dat ik iets nieuws leer maakt dat ik voel dat ik leef en groei. Ik zou wel willen leren naaien, Italiaans leren spreken (die cursus ligt hier zelfs in de kast), een moestuin aanleggen, genoeg dingen die ik nog wel wil leren!

Fotograferen

Ik heb een hele mooie digitale camera die ik momenteel weinig gebruik. Deze wil ik weer vaker gebruiken. Wie weet kan ik deze foto’s gebruiken voor mijn blog!

Minder koffie drinken

Of althans, minder cafeïne drinken. Ik merk dat ik er druk van word en dat mijn hartslag er enorm van omhoog schiet. Dus misschien even wat minderen met die cafeïne en lekker over op theetjes!

Sushi eten!

Ik heb sinds mijn bevalling (en mijn zwangerschap) nog niet één keer sushi gegeten en ik snak ernaar! Ik wil binnenkort, in 2020, met mijn man lekker uit eten bij het sushirestaurant hier in de buurt. Eindelijk weer!

Dagboek bijhouden

Ik heb het boekje ‘Mom’s one line a day’ gekocht via bol.com. In dit boekje kan je 5 jaar lang elke dag een zin opschrijven over wat je die dag het meest is bijgebleven. Dit boekje is speciaal voor moeders en het leek mij leuk om elke dag een moment uit te kiezen dat mij het meest is bijgebleven van die dag met Ninthe. Dan heb ik straks een boekje vol met dierbare momenten en herinneringen. Leuk voor later!

Eigen bedrijf starten

Dit is een grote. Een hele grote. En wanneer ik het hier zo op schrijf, lijkt het alleen maar groter te worden. Maar wel een dierbare wens. Hoe en wat schrijf ik er nog niet precies bij. Dat is nog even voor mezelf en zal ik ter zijner tijd misschien verder toelichten. Maar ik wil graag mijn droom van een eigen bedrijf achterna gaan. Dromen moet je najagen toch? Laat ik daar komend jaar eens mee starten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: