Persoonlijk

Bij Anne Thuis

Oh, wat heerlijk om weer achter het scherm te zitten en lekker te tikken wat er in mij op komt. De passie voor het schrijven en creëren is weer helemaal terug en ik kan niet wachten om het bloggen hier op dit stukje web met jullie te delen. Maar dan is het natuurlijk wel leuk als je weet wie ik ben. Nu kun je daar al een heleboel over lezen bij het kopje ‘Over mij’, maar ik licht graag een kort stukje uit in dit artikel. Dit houdt namelijk aardig verband met de artikelen die je hier op nuevenhier.nl kunt vinden.

Wie is Anne?

Ik ben Anne, 28 jaar, getrouwd met mijn ontzettend lieve man Ewoud en op 21 november 2019 zijn wij de trots ouders van een prachtige dochter geworden en mogen we ons trots een gezin noemen. Ik werk vier dagen per week met veel plezier in het onderwijs op een basisschool. Prachtig om kinderen te helpen en mee te nemen in het leren en het opdoen van nieuwe kennis! En ook heerlijk om drie dagen lekker bij te komen in het weekend en met andere leuke dingen bezig te zijn. Deze verdeling is voor mij ideaal.

Mijn passie voor schrijven begon al zeer vroeg en heb ik gedurende mijn leven meerdere keren en in meerdere vormen gedaan; een boek schrijven als 11-jarige, als puber, als adolescent. Altijd begonnen, maar niet afgemaakt. Het bloggen startte toen ik op de Pedagogische Academie zat en is nu bijna 8 jaar later, nog steeds een van mijn hobby’s. Maar waar het vroeger over make-up en aankoopjes ging, richt ik mij nu liever op zaken als het gezinsleven, moederschap, balans creëren, de verschillende rollen als vrouw en het lekkere thuis-gevoel.

Het lekkere thuis-gevoel

Maar wat bedoel ik dan met het lekkere thuis-gevoel.

Ik ben opgegroeid in een heel warm gezin. Twee lieve hardwerkende ouders, fijne opa’s en oma’s die regelmatig oppasten, een lief zusje wat mijn beste vriendin en ergste vijand kon zijn, en altijd wel een gezellig huisdier dat een beetje om aandacht stond rond te scharrelen.

Het lekkere thuis-gevoel komt dicht in de buurt van wat de Denen ‘hygge’ zouden noemen. Knusheid, warmte, familiegevoel, echt thuis zijn. Mijn moeder heeft mijn zusje en mij dit gevoel van huiselijkheid meegegeven en hierdoor ben ik ook echt een huismus, die graag uitstapjes maakt buitenshuis. Het gezin staat voor mij op nummer één en alles wat hierbij komt kijken wil ik graag op dit blog belichten. Denk aan fijne artikelen met inspiratie, persoonlijke verhalen, mooie producten en wat dies meer zij. Alles om het eigen nest als warm te beschouwen en vooral te zien en te voelen wat je eigenlijk allemaal al hebt.

Dankbaarheid en liefde voor dat wat er is en voor degenen die je om je heen hebt is voor mij belangrijk en zal ook op dit blog naar voren komen. Ik vind het leuk om dit te delen, maar ook om mezelf te blijven inspireren en wellicht hiermee ook anderen aan te steken om van je eigen huis en haard een echt thuis te maken, waarbij het gras niet (meer) groener lijkt aan de overkant, maar je juist trots bent op wat je zelf hebt in je leven.

Onderwerpen die hier ook bij horen: financiën, huishouden, interieur, boodschappen en feestdagen, recepten.

Moederschap

Onder de kop moederschap vallen voor mij artikelen met persoonlijke verhalen en anekdotes, tips die mij hebben geholpen, maar ook verhalen van anderen. Ik wil deze artikelen zo eerlijk mogelijk belichten. Niet mooier maken dan wat het is, want moederschap (zo heb ik nu al geleerd) gaat niet altijd van een leien dakje en gaat vooral ook veel gepaard met onzekerheid en vragen, zeker bij een eerste (althans bij mij!)

Balans

Ook zullen er artikelen online komen die alleen maar verband houden met jezelf. Je lekker voelen, me-time, momenten waarbij je kunt opladen, leuke ideeën om jezelf te gunnen, fijne producten om je weer even in je eigen lijf te voelen en vooral om even echte aandacht aan jezelf te geven. Een lege batterij geeft geen energie, dus we moeten er zelf aan denken om die batterij op te laden. Ook ik – zeker ik – merk dat die batterij bij een kleine pasgeborene vlug leegtrekt, maar dat je met wat kleine momenten al snel een beetje bijtankt en weer door kunt. Ook na slapeloze nachten en momenten van wanhoop (HELLUP, WAT WIL DIE KLEINE NU?!) En dat je daarna weer positief en blij verder kunt gaan.

Het gezinsleven

Deze valt een beetje samen met het lekkere thuis-gevoel, maar hier horen bijvoorbeeld ook fijne uitstapjes bij, leuke ideeën voor op verjaardagen, kerst, sinterklaas en ga zo maar door. Ach, sommige artikelen zullen qua thema’s een beetje overlappen, maar dat geeft niet.

Nu heb je een klein inkijkje gekregen wat betreft de koers die ik met nuevenhier.nl ga varen. De link blijft nog even onder deze noemer, maar wellicht verandert dat in de toekomst. Eerst maar eens regelmatig content schrijven en met die kleine in ons midden zal dat sowieso al een uitdaging worden, gezien het ontbreken van elke vorm van ritme.

Ik hoop dat ik je enthousiast heb gemaakt om de blog te gaan volgen en dat je met veel plezier de artikelen komt lezen. Af en toe zal er een video worden geplaatst, deze afwisseling is vooral voor mezelf erg leuk. Via instagram blijf je op de hoogte van alle nieuwe posts, maar je kunt ook zeker dagelijks langskomen natuurlijk ;-)! Ik streef ernaar om in elk geval eerst twee artikelen per week online te zetten. Welke dagen dit zijn, dat is voor mij eerst even ontdekken. Houd mijn insta-pagina in de gaten en je mist sowieso geen één post.

Voor nu wil ik je enorm bedanken voor het lezen van deze enorm lange post en wens ik je een fijne tijd toe op nuevenhier.nl.

Liefs, Anne

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: