"The past has no power over the present moment" - Eckhart Tolle

Herken je het volgende beeld? Een terras vol met mensen die gezellig met elkaar een lunch doen, een bakkie doen of even uitblussen van het shoppen? En en masse op elk hun eigen beeldscherm zitten te turen? Of misschien die dagen dat je vrij hebt en op de bank kruipt voor even 'lekker' ontspannen. Maar even later erachter komt dat je drie uren achter elkaar hebt doorgescrollt van de ene app naar de andere? Wil je ook uit die zombie-modus komen? Dan lees je in dit artikel leuke activiteiten om te doen, maar pas op: je kunt het gevoel oplopen dat je leeft...

Hoera, je leeft!

Het gevoel dat je leeft, wanneer heb je dat nou eigenlijk?
Het antwoord is simpel. De momenten dat je helemaal in het moment kunt zijn, al het andere vergeet en gewoon intens geniet. Die dagen, die activiteiten, maken dat je alles heel intens opneemt en je dag echt beleeft. Die momenten en dagen lijken ook vaak uren te duren en geven een echte oppepper aan je gevoelsleven. Een rozig gevoel valt 's avonds over je heen en je kan met een heerlijk opgeruimd hoofd terugkijken op een toffe dag. Die dagen zijn goud waard. Hoera, je leeft!

Helaas is het andere ook het geval. Het gevoel dat de tijd aan je voorbij sjeest, je niks gedaan lijkt te krijgen en je mokkend en doodvermoeid je bed in stapt. Dat zijn bij mij vaak de momenten die samengaan met het wezenloos in een schermpje staren. Niets gedaan, niets beleefd en het algehele gevoel is regelrecht met 'meh' te beschrijven. Maar opgetogen en happy voel je je in elk geval niet. Bah, wat een tijdverspilling. Tijd om mooie herinneringen te maken.

Naar buiten

Tuinieren, wandelen, lekker een spel op een groot veld doen met vrienden. Alles wat buiten gebeurd draagt bij aan je happy gevoel. Een frisse neus doet wonderen voor de lichtheid in je hoofd. Ook al regent het, ook al laat het weer te wensen over en lonkt de bank en die telefoon enorm naar je met hun instant inspirerende foto's en videos van mensen die heerlijke dingen ondernemen, ga naar buiten. En met één stap buiten de deur ben je zelf een van die personen die heerlijke dingen ondernemen.

De natuur heeft een gunstige werking op je ademhaling, op je hartslag en daarmee ook op je innerlijke rust. Bovendien, kijk eens om je heen. Wat is het mooi hè? En zoveel mogelijkheden om naar toe te gaan in dit prachtige land. Je kunt de duinen in, de bossen in, wandelen over het strand, langs een meertje, bij moerassen over speciaal daarvoor aangelegde paden. Het is er allemaal. En waarschijnlijk dichterbij dan je denkt.

Make it, create it

Verzinnen, bouwen, ontwerpen en creëren. Allemaal woorden die hetzelfde als doel hebben. Iets maken en laten ontstaan. Zinvol bezig zijn is belangrijk voor je gevoel van voldoening. Iets zelf maken draagt daaraan bij en uiteindelijk kan je ook nog trots terug kijken op hetgeen je hebt geproduceerd. Super knap! En tijdens het uitvoeren van een project heb je ook nog eens een grote kans dat je in de flow terecht komt. Een staat van zijn waarbij je helemaal opgaat in dat waarmee je bezig bent. Een heerlijk gevoel en je wilt eigenlijk alleen maar door. Heb je dat ooit ervaren met een app? Waarschijnlijk niet.

Op het pinterestbord van Nu Even Hier heb ik allemaal ideeën verzameld die je zou kunnen maken. Projecten die leuk zijn om aan te werken en je in vast te bijten. Natuurlijk kan je ook heerlijk verder scrollen in alle pins die op Pinterest staan geprikt, maar dan kom je natuurlijk nooit aan dat project toe. En mis je dus die flow. Dus; niet te lang blijven hangen. Beslissen. Materiaal halen. GO!

Let's get social

Sociale media zorgt ervoor dat je snel in verbinding bent staat met de rest van de wereld. Maar de combinatie social media en sociale gelegenheden (lees: feestje/verjaardagen) is een crime. Vaak ontstaat er een mobiele brigade in een kringetje. Er wordt weinig echt gecommuniceerd en als het al gebeurt, grijpt vroeg of laat één van de gesprekspartners even de telefoon erbij om te checken wat er zoal gemist wordt. Een vrij irritante gewoonte waar ondergetekende helaas ook zelf schuldig aan is.

Toch probeer ik steeds vaker mijn mobiele telefoon thuis te laten als ik bij iemand heb afgesproken. Ik wil echt even tijd maken voor die activiteit, dat gesprek. De echte verbinding aangaan, want vaak gaan die gesprekken plots veel dieper en maak je een hele fijne connectie. En daar word je warm en wollig van. Echt contact. Dus probeer het eens. Laat iedereen die het moet weten even weten dat je offline bent en dat je even wat socialers te doen hebt op een andere locatie. Ik denk dat het je zeker bevalt.

Werk je in het zweet

Het maakt niet uit hoe, maar werk jezelf in het zweet. Al sta je op Just Dance te wapperen voor de tv, doe je de rumba mee bij een groepsklas in de sportschool of ren je een blokje om. Beweeg! Die beweging maakt dat de energie in je lijf weer gaat stromen en je maakt ook nog eens endorfinen aan. Niks zo lekker als na-tijd afspoelen onder een welverdiende douche. Wedden dat je je alive voelt?

Deel dit artikel

Geef een reactie

Disclaimer | Privacy | Contact | Over

©2018, Nuevenhier. Alle rechten voorbehouden.

Sluit Menu