Over

Hoi, ik ben Anne

Ik ben afgestudeerd als leerkracht basisonderwijs en werk fulltime als juf. Ik doe dit met veel plezier en ontzettend veel passie, maar toch bleef er altijd wel wat kriebelen. Zo creatief als ik ben met de kinderen, zo weinig kon ik mezelf hierin kwijt in mijn vrije tijd. Op een gegeven moment was mijn balans zoek en belande ik, geheel onverwachts (voor mijzelf – de omgeving zag het allang aankomen), in een burn-out.

Dit was het moment dat ik mij realiseerde dat ik niet altijd maar door, door, door kon gaan en over mijn eigen grenzen heen kon banjeren. Ik moest opnieuw leren luisteren naar mijn lijf en geest en vooral leren om de balans in werk en vrije tijd te herstellen.

Nog steeds ben ik hier druk mee bezig en heb ik nog een lange weg te gaan, maar één van de dingen die ik altijd met ontzettend veel liefde deed (en doe!) is schrijven, lezen en ontdekken. Ook mijn voorliefde voor alles wat met de psyche te maken heeft, maakt dat ik heb besloten om tijdens mijn burn-out de website nuevenhier.nl te ontwikkelen. Een website met tips om meer in het moment te leven, inspiratie op te doen voor fijne dingen om te doen en vooral om even een rustmomentje in je dag te toveren!
Een bundel aan informatie, waar hopelijk een hoop vrouwen – en mannen – wat aan kunnen hebben.

Het verhaal achter Nu Even Hier

Herken je het gevoel dat je altijd maar aan het haasten bent, plannen voor morgen, volgende week of zelfs over een aantal jaar aan het bedenken bent?

Ben je altijd maar bezig met wat er gisteren in een gesprek met een vriendin is voorgevallen of een situatie waar je toch echt anders had willen reageren? Merk je dat je eigenlijk te weinig tijd hebt en hoop je stiekem dat er eindelijk een doorbraak rondom de tijdreismachine wordt gemaakt, zodat je je dagen kunt verlengen met 48 uur?

Voel je je vaak druk, druk, druk en hoor je jezelf dit ook regelmatig verkondigen? Heb je soms helemaal geen idee waar je mee bezig bent, maar je doet wel even door, want later pak je jouw rust wel om op te laden?

Ben je regelmatig uit je hum of tel je de uren op zondagavond af tot de maandagochtend weer aanvangt?

Ben je vaak ziek wanneer de vakantie begint? En maak je je dan vaak zorgen of de vakantie wel Pinterest-, Instagram-, of Facebookwaardig genoeg is?

Heb je meerdere keren met ‘Ja’ geantwoord?
Dan is het tijd om flink op die rem te trappen en even te stoppen waar je mee bezig bent. Je bent nu even hier en dat is even heel erg belangrijk. Natuurlijk is er meer dan genoeg te doen, maar wanneer je niet zo nu en dan stilstaat bij het moment, dan mis je vrijwel alles waar het leven nu eigenlijk om draait.

Nu even hier is ontstaan, omdat ik – Anne – dit bij mijzelf opmerkte. Ik raasde maar door en nam niet de tijd en moeite om even stil te staan en te genieten van het moment. ‘Geen tijd!’ was mijn lijfspreuk en ‘Komt later wel!’ volgde er vaak achteraan. Maar je weet niet hoeveel tijd je gegeven is op deze aardkloot, dus waarom geniet je niet even van elk moment dat zich aandient. En niet pas wanneer je het plant?

Nu even hier is in het leven geroepen om mezelf, maar ook anderen te inspireren tijd vrij te maken om even helemaal niks te moeten. Even terug naar het NU te komen en om je heen te kijken, op adem te komen en rust te krijgen in het overvolle hoofd.

Op deze website vind je dus artikelen met inspiratie, fijne boeken, leuke tips voor uitjes, interviews en andere hersenspinsels. En natuurlijk ben ik altijd op zoek naar inspiratie, dus laat me het weten wanneer je een gouden ei hebt!

Mail mij

Voor nu wens ik je een heel fijn moment en leesplezier toe.
En denk eraan hè…

Je bent nu even hier