"The past has no power over the present moment" - Eckhart Tolle

Privacyverklaring

Allereerst wil ik vermelden dat ik altijd zorgvuldig met persoonlijke gegevens om zal gaan en nooit langer zal bewaren dan nodig. Ook is het goed om te vermelden dat ik steeds zal afvragen of ik een bepaald gegeven echt nodig heb. Wat en hoe lees je hieronder. Ik raad je aan om regelmatig de privacyverklaring na te lezen op updates. De datum van de laatste update wordt altijd onder aan deze privacyverklaring vermeld.

 

Anne is de eigenaar van Nu Even Hier en is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens (gegevens van jou) zoals in deze privacyverklaring wordt uitgelegd.

 

Mijn contactgegevens

Website: https://www.nuevenhier.nl

Email: ikben@nuevenhier.nl

 

Persoonsgegevens die verwerkt worden via deze website

NuEvenHier.nl verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van mijn diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan mij hebt gegeven.

 

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die worden verwerkt:

– Voor- en achternaam

– Emailadres

– Adresgegevens (alleen in het geval van het winnen van een winactie, waarbij je deze gegevens mij zelf toestuurt)

– IP-adres (het adres van je computer of router. Dit wordt geanonimiseerd verwerkt in Google Analytics en is dus niet te herleiden van welke computer dit vandaan komt. Op de database van Nu Even Hier wordt geen IP-adressen verzameld)

– Gegevens over waar je bent

– Gegevens over wat je doet op mijn website

– Het internettype en type apparaat waarop je mijn website bezoekt

 

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens

Het is niet de bedoeling dat mijn website gegevens verzamelt van mensen die jonger zijn dan 16 jaar. Behalve wanneer ze toestemming hebben van hun ouders of verzorgers. Ik kan alleen niet controleren of iemand ouder is dan 16 en ik raad ouders aan om met hun kinderen te praten over de dingen die kinderen doen op het internet. Zo kunnen we voorkomen dat er gegevens verzameld worden zonder toestemming van ouders. Als je denkt dat mijn website persoonlijke gegevens heeft verzameld zonder toestemming, over iemand jonger dan 16 jaar, neem dan contact op met mij op via ikben@nuevenhier.nl, dan verwijder ik deze informatie.

 

Met welk doel worden persoonsgegevens verwerkt?

Nu Even Hier verwerkt jouw gegevens voor de volgende doelen:

  •           Voor het versturen van een bericht, wanneer er een nieuw artikel wordt geplaatst (emailnotificatie);
  •           Zodat je een reactie achter kunt laten onder de berichten op deze website;
  •           Zodat je contact kunt opnemen met mij via het contactformulier;
  •           Om contact met jou op te kunnen nemen als dat nodig is;
  •           Nu Even Hier analyseert wat je doet op de website om daarmee de website te verbeteren en de inhoud af te stemmen op jouw voorkeuren.

 

Hoe lang worden persoonsgegevens bewaard?

Nu Even Hier bewaart je persoonsgegevens niet langer dan echt nodig is om dingen te kunnen doen waarvoor jouw gegevens worden verzameld. Hieronder een overzicht van de verschillende gegevens, waarvoor ze worden gebruikt en hoe lang deze worden bewaard.

 

E-mail wanneer er een nieuw bericht wordt geplaatst

Je naam en e-mailadres worden opgeslagen. Deze gegevens worden gebruikt om jou een e-mail te kunnen sturen om je te vertellen dat er een nieuw artikel is geplaatst en worden bewaard tot je jezelf uitschrijft. Je kunt je zelf uitschrijven via de link in de e-mail. Je kunt hiervoor ook contact met mij opnemen, dan verwijder ik je gegevens.

 

Reacties onder berichten

Je naam en e-mailadres worden opgeslagen (en eventueel het adres van je website). Deze gegevens worden gebruikt om je reactie te plaatsen onder berichten op deze website en worden bewaard tot jouw vraag, via email, om de reactie te verwijderen. Natuurlijk mag je mij ook altijd mailen om je reactie te wijzigen.

 

Contactgegevens (via het contactformulier of via e-mail)

Je naam en e-mailadres worden opgeslagen (en eventueel het adres van je website). Deze gegevens worden gebruikt om je bericht aan mij via e-mail te kunnen beantwoorden of contact met je op te nemen als dat nodig is en worden uiterlijk 12 maanden bewaard. In het geval van verstrekking van je woonadres via het contactformulier of via email, in verband met het winnen van een winactie, worden de gegevens na afhandeling van de winactie direct verwijderd.

 

Delen van persoonsgegevens met andere mensen, bedrijven en diensten

Nu Even Hier geeft je gegevens alléén aan anderen als dit nodig is om te kunnen doen wat met jou is afgesproken (zoals het kunnen ontvangen van een prijs na een winactie), of om er voor te zorgen dat mijn website voldoet aan de wet. Met bedrijven die je gegevens opslaan voor deze website sluit Nu Even Hier een verwerkersovereenkomst (afspraken over hoe jouw gegevens opgeslagen en beveiligd worden) om te zorgen voor een goede beveiliging van jouw gegevens. Nu Even Hier blijft hier verantwoordelijk voor.

 

Deze bedrijven zijn:

  •           Google uit de Verenigde Staten, Google Analytics houdt de statistieken bij van deze blog;
  •           Strato uit Duitsland, Nu Even Hier staat op een server van dit hostingbedrijf;
  •           Jetpack uit de Verenigde Staten, deze dienst zorgt ervoor dat mijn website gebruik kan maken van de diensten van WordPress.com

Daarnaast geeft Nu Even Hier jouw persoonsgegevens alleen aan andere mensen, bedrijven of diensten met jouw toestemming. Dit gebeurt bijvoorbeeld als je mee doet aan een winactie. Jouw gegevens worden dan met jouw toestemming naar het bedrijf gestuurd waarmee Nu Even Hier een samenwerking of winactie heeft.

 

Cookies

Nu Even Hier gebruikt analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein bestand dat bij je eerste bezoek aan mijn website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone.

 

Nu Even Hier gebruikt ook cookies die ervoor zorgen dat de website goed werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Ook worden er cookies door andere bedrijven geplaatst om, de dingen die je doet op het internet, bij te houden.

Bij jouw eerste bezoek aan mijn website ben je al geïnformeerd over deze cookies en is je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan.

 

Als je cookies wilt uitschakelen kun je dit doen via je browser. Meer gedetailleerde informatie over het beheer van cookies met specifieke webbrowsers kunnen gevonden worden op de browsers betreffende websites.

Cookies door andere bedrijven en diensten

Op deze website worden ook cookies geplaatst door andere bedrijven en diensten. Dit zijn bijvoorbeeld diensten die worden gebruikt voor deze website en sociale media-bedrijven. Hieronder een overzicht:

 

Analytische cookies (deze cookies verzamelen gegevens over de dingen die je op mijn website doet):
  •          Google Analytics verzamelt anonieme gegevens, zodat ik kan zien hoe deze blog wordt gebruikt. Lees hier het privacybeleid van Google. Deze cookies worden 26 maanden bewaard.
  •           WordPress.com verzamelt net als Google Analytics gegevens zodat ik kan zien hoe mijn blog wordt gebruikt. WordPress.com is onderdeel van Automattic. Lees hier het privacybeleid. Deze cookies worden 347 dagen bewaard.
Tracking Cookies (sociale media):
  •          Facebook en What’s app verzamelen gegevens, omdat er een knop onder artikelen en op pagina’s staat om een artikel te kunnen delen. Deze wordt pas actief, zodra je zelf actief de knop indrukt om te delen. Lees hier het privacybeleid van Facebook. Cookies worden opgeslagen, zolang deze gegevens worden gebruikt of totdat jij deze zelf verwijdert.
  •           Twitter verzamelt gegevens, omdat er een knop onder artikelen en op pagina’s staat om een artikel te kunnen delen. Deze wordt pas actief, zodra je zelf actief de knop indrukt om te delen. Lees hier het privacybeleid van Twitter. Cookies worden opgeslagen, zolang deze gegevens worden gebruikt of totdat jij deze zelf verwijdert.
  •           Gravatar zorgt voor een afbeelding, naast je naam, als je een account bij Gravatar hebt. Gravatar is een onderdeel van Automattic. Lees hier het privacybeleid. Deze cookies worden 347 dagen bewaard op de servers van Automattic.
  •           Pinterest. Bij elk artikel is een deelknop aanwezig om te delen op Pinterest. Deze wordt pas actief, zodra je zelf actief de knop indrukt om te delen. Lees hier het privacybeleid van Pinterest. Cookies worden opgeslagen, zolang deze gegevens worden gebruikt of totdat jij deze zelf verwijdert.
  •           Instagram. Je kan Nu Even Hier volgen op Instagram. Deze knop staat op meerdere plekken op de website afgebeeld. Wanneer je zelf actief op de volg-knop klikt, linkt Instagram naar je eigen account om de volg-actie te autoriseren. Er worden gegevens verzameld om te zien hoeveel volgers er via deze weg op mijn account komen. Cookies worden opgeslagen, zolang deze worden gebruikt of wanneer jij deze zelf verwijdert. Lees hier het privacybeleid van Instagram.
  •           Linked-In verzamelt gegevens, omdat er een knop onder artikelen en op pagina’s staat om een artikel te kunnen delen. Deze wordt pas actief, zodra je zelf actief de knop indrukt om te delen. Lees hier het privacybeleid van Linked-In. Cookies worden opgeslagen, zolang deze gegevens worden gebruikt of totdat jij deze zelf verwijdert.

De Cookies die geplaatst worden door deze bedrijven en diensten kun je verwijderen in je browser. Deze bedrijven zijn wereldwijd actief en zijn afkomstig uit de Verenigde Staten. Zij hebben daarom niet alleen met de Europese en Nederlandse wetgeving te maken, maar ook met de Amerikaanse wetgeving.

 

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om:

  •           Je persoonsgegevens in te zien, te veranderen of te (laten) verwijderen;
  •           De eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maen tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Nu Even Hier;
  •           Een verzoek in te dienen om je persoonsgegevens die naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen. Je kunt hiervoor een e-mail sturen naar ikben@nuevenhier.nl;
  •           Een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via deze link.

Ik reageer zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen vier weken.

 

Beveiliging van de gegevens

Nu Even Hier neemt de bescherming van jouw gegevens heel serieus. Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of je denkt dat er misschien misbruik van wordt gemaakt, neem dan contact met mij op via ikben@nuevenhier.nl.

 

Nu Even Hier heeft het volgende gedaan om jouw persoonsgegevens te beveiligen:

  •           Beveiligingssoftware, zoals een virusscanner en een firewall;
  •           SSL-certificaat: Jouw gegevens worden via een beveiligde internetverbinding verstuurd. Dit kun je zien aan de adresbalk ‘https’ en het hangslotje in de adresbalk;
  •           Er zit beveiliging op deze website om mijn website te beschermen tegen verdachte inlogpogingen en spam;
  •           Er wordt voorzichtig omgegaan met gegevens van bezoekers en gebruikers van mijn website;

Als je vragen hebt over deze privacyverklaring, stuur gerust een mail naar ikben@nuevenhier.nl.

Lees ook mijn disclaimer.


Laatste update: 21-05-2018 16:47 uur

©2018, Nuevenhier. Alle rechten voorbehouden.

Sluit Menu